кадър Veritasium, YouTube Основателят на технологичния гигант Microsoft“ Бил Гейтс смята, че

...
кадър Veritasium, YouTube Основателят на технологичния гигант Microsoft“ Бил Гейтс смята, че
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Ядрената енергия може да подпомогне борбата с климата

кадър Veritasium, YouTube 

Основателят на софтуерния колос „ Microsoft “ Бил Гейтс счита, че нуклеарната сила може да подкрепи напъните за битка с изменението на климата, до момента в който отводът от нея по принцип би затруднил снабдяването с сила. Той направи тези мнения в изявление за „ Ханделсблат “, предава

" Затварянето на нуклеарните реактори ще заплаши сигурността на енергийните доставки и удобните цени на силата ", счита Гейтс. " Не бива да изключваме нито едно от решенията, до момента в който не проверим тъкмо разноските и надеждността на прекосяването към възобновими енергийни източници ", сподели той.
 
" Нуждата от електрическа енергия ще нарасне фрапантно, защото ще я използваме освен за колите и отоплението на домовете си, а и ще се наложи да възстановим доста заводи ", отбелязва създателят на „ Microsoft “. Според него новите, по-безопасни нуклеарни реактори могат да оказват помощ за попречване на климатична злополука.

В същото време Гейтс е песимистичен към концепцията за разширение на строителството на газови електроцентрали.

" Заемите за нови електроцентрали се отпускат за 30 или 40 години, до момента в който Германия е поела ангажимент да стане неутрална във връзка с климата до 2045 година ", подсети той, като означи, че с цел да се реализира тази цел, виталният цикъл на новите електроцентрали ще би трябвало да бъде изкуствено скъсен.

" Природният газ не е актуалната преходна технология ", сподели той.

Същевременно Гейтс призна, че " светът към момента ще се нуждае от газ, с цел да сведе излъчванията до нула ".

Във връзка с високите цени на силата създателят на „ Microsof “ предизвести за заплахата от ново протестно придвижване, сходно на " жълтите жилетки ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР